Projecten

Projecten

Huidige en toekomstige projecten


In 2018 en 2019 blijft Hansje Helpt Kids (HHK) een vrouw in Zuid-Afrika ondersteunen die letterlijk tientallen kinderen in huis heeft genomen. Deze financiële ondersteuning wordt door haar ingezet om eten en drinken aan te vullen, schoolgeld te betalen, reparaties aan het (opvang-) huis, enzovoorts.


We betalen het schoolgeld van een jonge vrouw in Zuid-Afrika, die vanuit een kwetsbare positie enorme stappen heeft gemaakt.


Daarnaast kijken we vanuit ons (vrijwilligers-) werk naar mogelijkheden om kleinschalige projecten en individuen in Nederland te ondersteunen.


Updates op dit vlak vindt u op deze site.


Projecten uit het verleden


HHK heeft een aantal keer opstart subsidies verleent aan Life Concern Organisation (LICO) in Malawi (bekijk hun website of Facebook). Deze financiële injecties hebben hun voorlichtingsprogramma rond seksueel misbruik een kickstart gegeven. Een financiële bijdrage van de Antoinette Metternich Stichting (http://www.amz-stichting.nl/) in 2016 heeft LICO een enorme boost gegeven. We zijn ontzettend dankbaar dat HHK de AMZ stichting op het spoor kwam en voor de fijne samenwerking met hen.


Inmiddels heeft LICO een meerjarige subsidie voor het programma bemachtigd bij het Egmont Trust. Ze bereiken letterlijk duizenden jonge vrouwen en kinderen. Directeur Peter Gondwe zijn werk is bekroond met onder andere een Egmont Trust Award en en een Red Ribbon Award van het AIDS Fonds. We zijn uitermate trots op het feit dat we hen hebben kunnen en mogen helpen.


Daarnaast heeft HHK Youth Advocates Ghana ondersteunt in hun scholarship programma voor kinderen die niet hun eigen schoolgeld kunnen betalen (bekijk hun website of Facebook).
In 2014 heeft HHK een training van LICO medewerkers mede mogelijk gemaakt. De training was gestoeld op het werken met in Zuid-Afrika door de stichting Operation Bobbi Bear ontwikkelde methoden om kinderen voor te lichten over HIV/Aids en seksueel misbruik. De methode fungeert tevens als een detectiemiddel voor misbruik. Inmiddels werkt LICO al meerdere jaren met succes volgens deze methodiek.


De voorlichtingen en het assisteren van (seksueel) misbruikte kinderen vergt veel van de organisatie. Om hun werk te kunnen blijven doen, heeft de organisatie financiële hulp nodig. HHK vervult een deel van deze behoefte.Andere projecten uit het verleden


HHK heeft sinds haar oprichting in 2008 al veel kunnen betekenen voor diverse projecten. Zo hebben we de droom van Operation Bobbi Bear mede waargemaakt: een nieuw hoofdkwartier en veilig thuis voor kwetsbare kinderen gerealiseerd. Ook zijn we trots dat we meegewerkt hebben aan Ring the Alarm: een internationale actie voor een verbod tegen vereniging Martijn. Deze Nederlandse vereniging zette zich in om pedofilie te normaliseren. Inmiddels is de vereniging door het Europees gerechtshof verboden.


Op onze eigen manier blijven we onze bekende en bevriende partners assisteren bij het helpen van kinderen in nood.Directeur P. Gondwe (LICO) en het bestuur van Hansje Helpt Kids.

Het werk van de stichting is al gesponsord door onderstaande bedrijven.

Stuur ons een mailtje wanneer u hier ook vermeld wil worden.

Wij nemen dan contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.