Stichting

Over Stichting Hansje Helpt Kids

Hansje Helpt Kids is een kleine Nederlandse ANBI geregistreerde stichting. We ondersteunen kleinschalige organisaties middels financiële injecties en met kennis en ervaring. Deze organisaties delen onze missie, namelijk het helpen van kinderen in nood. Dit kan meerdere vormen aannemen, onder meer het verspreiden van kennis over (seksueel) misbruik, het verbeteren van de bescherming van kinderen en het ondersteunen van schoolprogramma’s. Lees meer over de projecten die wij steunen (klik hier).


Wij vinden het belangrijk om onze samenwerkingspartners persoonlijk te kennen en investeren in langdurige relaties. We doen dit niet alleen omdat we vinden dat dit het beste resultaat oplevert, wij doen dit ook om goed verhaal te doen aan onze donateurs. Wij richten ons niet op een specifieke regio, land of continent. Door ons netwerk bevinden zich vele van onze samenwerkingspartners tot op heden op het Afrikaanse continent. Sinds 2018 richten we ons ook op Nederland. Wij respecteren de strategie en het beleid van onze partners en treden nooit sturend op, alleen adviserend.Hoe gaan wij te werk


Organisaties die wij ondersteunen kennen wij persoonlijk. Hans Huisman, een of meerdere bestuursleden werken of werkten nauw samen met de organisatie in kwestie. We noemen hen dan ook onze partners. Deze partners kunnen vaak hulp gebruiken. Niet-financiële hulp bieden we vanuit ons bestuur. Voor financiële hulp vragen wij onze partner een voorstel en een begroting in te dienen. Deze beoordelen wij. Dit kunnen wij goed, want we zijn bekend met de professionaliteit van onze partner.


Onze kas is soms voldoende gevuld om een voorstel te honoreren. Soms niet. In zulke gevallen onderzoeken wij of wij onze donateurs kunnen mobiliseren en/of een subsidie kunnen aanvragen.Ontstaan van Hansje Helpt Kids


"In het voorjaar van 2007 zat ik 'boos' op de bank te kijken naar een documentaire over kinderen met aids in Roemenië. Boos, omdat ik toen al wist dat er medicijnen zijn om aids te voorkomen, als je HIV positief bent. Er ontstond een soort discussie met mezelf. "Ja, je kunt boos op de bank blijven zitten. Wat zou jij hierin kunnen betekenen? Je gaat wel lekker een half jaartje fietsen. Ja, en? Nou in 2004 wilde je niet voor een goed doel fietsen. Hoe zit dat nu....?" Het ei werd gelegd, een besluit genomen, maar hoe het vorm te geven.....?


Een fietstocht van Eindhoven naar de Algarve in Portugal stond al geruime tijd in mijn agenda. Het idee om er een sponsortocht van te gaan maken voor kinderen met aids (en dus voor het project Bobbi Bear) was voor iedereen, ook voor mij, nieuw. Via een mail heb ik in januari 2008 mijn familie, kennissen, collega’s en vrienden op de hoogte gebracht van mijn plannen. Vier van hen, Hein & Monique en Paul & Bettie boden direct spontaan aan mij te helpen.

Voor hen de organisatie, voor mij een stukje fietsen en onderweg het project promoten.


Om alles verantwoord te kunnen doen hebben we de Stichting Hansje Helpt Kids in het leven geroepen.


Inmiddels heeft Hansje Helpt Kids meerdere projecten in verschillende landen gesteund. Dit mooie werk kunnen we dankzij uw donatie doorzetten. Kijk vooral eens op de projecten pagina om voorbeelden te zien van dit werk".


Warme groet,
Hans Huisman
Bestuur


Geertje Postma (voorzitter)

Hans Huisman (penningmeester)

Dennis Ringersma (secretaris)

 

De stichting heeft geen winstoogmerk.

 

De bestuursleden van Stichting Hansje Helpt Kids ontvangen geen vergoeding voor de werkzaamheden die zij verrichten en krijgen ook geen onkostenvergoeding.

 

De Stichting heeft een ANBI registratie waardoor giften fiscaal aftrekbaar zijn.


Het werk van de stichting is al gesponsord door onderstaande bedrijven.

Stuur ons een mailtje wanneer u hier ook vermeld wil worden.

Wij nemen dan contact met u op om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.